Zorgen voor premier Alexander De Croo: Het gaat niet goed met Herman De Croo
COS
Zorgen voor premier Alexander De Croo: Het gaat niet goed met Herman De Croo
Foto: Photonews

Herman De Croo is jarig. De voormalige minister en kamervoorzitter en vader van huidig premier Alexander De Croo is vandaag 86 geworden.

Nog tot 2019 bleef Herman De Croo actief als Vlaams volksvertegenwoordiger. In 2009 werd De Croo behandeld voor stembandkanker. Hij werd al snel genezen verklaard. Nu blijkt het niet goed te gaan met de gezondheid van de ex-politicus. Dat vertelt hij aan Birgit Van Mol in de HLN Original 'Het Vakantiehuis'.

"Het gaat niet goed in die zin dat ik na mijn knieoperatie, wat nogal meer dan eens voorvalt, pijnproblemen heb gekregen boven mijn rechterheup. Dat is verbeterd, maar blijft toch van tijd tot tijd zeer pijnlijk", geeft Herman De Croo toe. 

"Het verhaal van de kanker is een eigenaardig iets", zegt hij. "Van tijd tot tijd hoor je het nog aan mijn stem dat ik kanker gehad heb. Ik denk dat ik een van de gelukkigen ben die eraan ontsnapt is."

Herman werd op 12 augustus 86. Dat doet naar eigen zeggen niets met hem. Al is hij wel al bezig met het einde van zijn leven. "Op het kerkhof van Michelbeke is het familiegraf, de familie ligt daar sinds enkele honderden jaren."

"En daar staat bij: 'Herman De Croo, 1937 -'", verklaart hij. De voormalige politicus weet dus al waar hij zal komen te rusten, wanneer hij zal komen te overlijden. "Dat brengt me tot nederigheid."

Meer nieuws

Meer nieuws

.