Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: "Sleuren ze mama er telkens bij om mij te kleineren?"
COS
Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: "Sleuren ze mama er telkens bij om mij te kleineren?"
Foto: Photonews

Sinds kort zien we Zita Wauters achter de schermen bij ‘Zomerhit’. De 18-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser neemt het online luik van het muziekprogramma voor haar rekening.

Na een paar projecten bij Ketnet is het voor Zita Wauters de eerste job voor het grote VRT 1. Ze kreeg al veel positieve reacties, maar kreeg omwille van haar bekende ouders ook af te rekenen met kritiek. Zo opent haar bekende naam volgens veel mensen deuren die voor anderen moeilijker opengaan.

Zita is lang niet het enige bekende gezicht dat te maken krijgt met vooroordelen omwille van haar bekende ouders. Julie Vermeire trad enkele jaren geleden uit de schaduw van vader Jacques Vermeire en Amy Sonck, de dochter van Wesley Sonck, zet met het online programma ‘Extramy’ stappen in de media. Ook deze bekende gezichten treden in de voetsporen van hun bekende ouders:

Viktor Verhulst (28) en Marie Verhulst (27), kinderen van Gert Verhulst

Viktor Verhulst en jongere zus Marie Verhulst zijn natuurlijk de kinderen van Gert Verhulst. Gert werd bekend als het baasje van Samson en bouwde een miljoenenbedrijf uit met Studio 100. De afgelopen jaren presenteerde Gert verschillende talkshows zoals ‘Gert Late Night’ en ‘De Tafel van Vier’. Samen met zijn gezin is hij binnenkort al vijf seizoenen lang te zien in de realityreeks ‘De Verhulstjes’ op Play4.

Viktor en Marie bleven lange tijd uit de spotlights. Het was Marie die eerst stappen in de media zette. Na haar studies aan het Lemmensinstituut kwam haar doorbraak er in 2014 in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’. Vijf jaar later werd Marie voorgesteld als het nieuwe baasje van Samson. Ze was ook te zien in programma’s als ‘Boxing Stars’ en ‘2 Sterren Restaurant’ op VTM.

Bij Viktor verliep de stap in de media iets minder doelbewust. “Ik heb tot mijn twintigste geworsteld of ik wel een plaatsje in de media wilde”, gaf Viktor eerder toe aan HLN. “Zoals zoveel anderen wilde ik niet de jonge kopie van mijn vader worden.” Dat gevoel veranderde toen hij als jobstudent aan de slag was bij shows van Studio 100. “Plots voelde ik me onderdeel van een grote machine en ontdekte ik hoe fascinerend die wereld is.”

Viktor bleef lange tijd achter de schermen bij Studio 100 werken, wat hij als scenarioschrijver van ‘Samson & Marie’ nog steeds doet. Door zijn relatie met K3’tje Marthe De Pillecyn verscheen hij plots vaker in de media. Net als zijn zus Marie deed Viktor mee aan ‘Boxing Stars’ en was hij te zien in ‘De Slimste Mens’. Daarna was ook zijn mediacarrière gelanceerd. Hij presenteerde ‘Temptation Island’ en vertrekt binnenkort voor zijn vierde ‘Love Island’-seizoen.

Viktor en Marie werden lange tijd vooral gezien als ‘de kinderen van’. Door ‘De Verhulstjes’ leerden mensen hen als meer dan dat kennen. Kijkers zien dat de (jonge) Verhulstjes ondanks de luxe in hun leven normale mensen zijn die met beide voetjes op de grond staan en genieten van de kleine dingen in het leven. Voor de komende generaties zal Gert misschien eerder als ‘de vader van’ gezien worden.

OSKI (19), zoon van Tine Embrechts

OSKI voor VTM GO-programma 'Burger House'
VTM

Voor veel mensen misschien nog een onbekende naam, maar OSKI, ofwel Luis Oscar Santos (19), is een rijzende ster in de muziekwereld. De hiphopartiest is de oudste zoon van actrice en zangeres Tine Embrechts. Guga Baúl is zijn pluspapa. Oscar was als 12-jarige te zien in ‘The Voice Kids’. Hij kon Natalia en Sean Dhondt overtuigen van zijn talent. Destijds leek hij nog een dj-carrière te ambiëren.

Intussen timmert OSKI aan een carrière als zanger, rapper en producer. Hij bracht dit jaar het nummer 'These Nights' uit met Laura Tesoro en stond recent voor het eerst in de AB. Net als andere kinderen van bekende gezichten krijgt OSKI af te rekenen met vooroordelen. Zo beweerde iemand onlangs nog dat je met de juiste connecties makkelijker bij een platenfirma binnen raakt of op de radio wordt gedraaid.

“Maar mijn mama heeft echt niets met mijn muziekcarrière te maken”, benadrukt OSKI in Humo. “Ik heb zelf een playlist met demo’s rondgestuurd en één label heeft gezegd: ‘Wij willen je muziek uitbrengen.’ Zij pitchen die bij de radio en daar beslissen ze dan of ze mijn muziek draaien of niet. Toch wordt mijn mama er telkens bij gesleurd. Doen ze dat om mij te kleineren? Zo voelt het soms toch aan.”

Lees volgende week meer in deel 3

Meer nieuws

Meer nieuws

.