Wout van Aert maakt zich sombere bedenking vlak voor komst tweede kindje: "Soms is dat wel moeilijk"
COS
Wout van Aert maakt zich sombere bedenking vlak voor komst tweede kindje: "Soms is dat wel moeilijk"
Foto: Photo News

De wielrenners van de Tour de France hebben een zuurverdiende rustdag achter de rug. Vandaag staat een tijdrit op de planning. Misschien wel een kans voor Wout van Aert.

Wout van Aert kon deze Tour de France nog geen overwinning binnenhalen. De renner ziet nog "ruim geschat" drie kansen voor zichzelf in de Ronde van Frankrijk. Daar rekent hij de Champs-Élysées in Parijs bij. Twee jaar geleden won hij die. Hij nam toen zoontje Georges voor het eerst mee op het podium. Vorig jaar zag Georges zijn papa de groene trui winnen.

Dit jaar is Georges er niet bij. Die is thuis bij mama Sarah De Bie, die zwanger is van haar tweede kindje. Ze kan elk moment bevallen. Wout maakte voor de Ronde bekend dat hij uit de koers zou stappen, als zijn echtgenote zou moeten bevallen.

"Het is altijd mijn bedoeling geweest om de Tour uit te rijden. Sarah is momenteel rustig thuis. Ik hoop dat ik in Parijs de finish kan bereiken en rechtstreeks naar huis kan gaan", vertelt Wout bij 'VTM Nieuws'.

Moeilijkste Tour

Voor Wout is het geen makkelijke Tour geweest. Hij is natuurlijk iedere dag bezig met de zwangerschap van zijn echtgenote. "Het is zeker op dat vlak wel de moeilijkste Tour die ik al gereden heb, om mijn hoofd erbij te houden", geeft Wout toe.

"Ik heb geen bezoek gehad tijdens de koers, wat ik niet zo gewoon ben. Ik heb altijd graag mijn familie in de buurt. Nu is het natuurlijk belangrijk voor hen om thuis te zijn en letterlijk dicht bij goede zorgen te zijn. Soms is dat wel moeilijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.