Wordt jouw haar ook zo snel vet? Deze opmerkelijke fouten mag je zeker niet maken
COS
Wordt jouw haar ook zo snel vet? Deze opmerkelijke fouten mag je zeker niet maken
Foto: Pexels

Het is enorm vervelend wanneer je haar snel vet wordt. Gelukkig bestaan er een heleboel handige tips om ervoor te zorgen dat je je haar minder snel moet wassen.

Wie snel vet haar heeft, is misschien geneigd om zijn of haar haren sneller te wassen. Dat is volgen WikiHow geen goede beslissing. Probeer je wasdag nog een extra dagje uit te stellen. Door je haar elke dag te wassen stimuleer je de talgproductie op je hoofdhuid.

Op dagen dat je je haren niet wast, draag je tijdens het douchen best een douchekapje. Als je je haar nat maakt zonder het te wassen, spoel je immers de natuurlijke vetten eruit. Het is ook beter je haren met koel of lauw water te wassen. Heet water opent de haarschubben, waardoor meer vet uitgespoeld wordt.

Qua producten gebruik je best een kleine hoeveelheid shampoo; de grootte van een munt volstaat. Conditioner breng je dan weer alleen aan op de haarpunten. Op je hoofdhuid zorgt het ervoor dat je je haar verzwaart en het vetter maakt. Raak je haar ook zo weinig mogelijk aan. Oliën op je handen zorgen voor vet haar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.