Wetenschappers doen schokkende ontdekking over borstkanker: "Mensen moeten zich hier bewust van zijn"
COS
Wetenschappers doen schokkende ontdekking over borstkanker: "Mensen moeten zich hier bewust van zijn"
Foto: Pixabay

We weten allemaal wel dat alcohol drinken niet gezond is, maar zijn we ons wel echt bewust van de risico's? Alcohol blijkt namelijk de kans op verschillende kankers te verhogen.

De kans op borstkanker blijkt zelfs al groter te worden als je één glas alcohol per dag drinkt. Nederlands onderzoek van De Gezonde Generatie, Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding onderzocht de kijk op alcohol. Daaruit blijkt dat Nederlanders de risico's van alcohol niet juist inschatten.

Eén op de tien gevallen van kanker bij mannen en één op de 33 gevallen van kanker bij vrouwen wordt veroorzaakt door alcohol. Dat schrijft Margriet.nl. Daarover is volgens Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding te weinig bewustzijn.

Het drinken van alcohol zou volgens onderzoek de kans op zeven soorten kanker vergroten. Dat zijn mondkanker, keelholtekanker, strottenhoofdkanker, slokfarmkanker, leverkanker, darmkanker en ook borstkanker.

"Zeker in een derde van de gevallen wordt kanker mede veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, waaronder het drinken van alcohol", citeert Margriet Johan van de Gronden, directeur KWF en voorzitter van AlcoholPreventie voor de Gezonde Generatie. "Wij vinden het van groot belang dat mensen zich hier bewust van zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.