Weg met die vervelende beestjes! Zo verban jij muggen definitief uit je huis
COS
Weg met die vervelende beestjes! Zo verban jij muggen definitief uit je huis
Foto: Pexels

De lente en de zomer brengen ons fijne temperaturen, maar ze brengen ook vervelende beestjes met zich mee. Muggen willen het liefst allemaal verbannen uit onze woning.

Heb jij ook zoveel last van muggen? Hun gezoem doet ons 's nachts maar moeilijk de slaap vatten en wanneer ze ons te pakken hebben, laten ze vervelende jeukende bultjes achter. Gelukkig zijn er een aantal tips om muggen uit je huis te verbannen.

Een vliegenraam kan muggen buiten houden, maar ze vinden altijd wel een manier om toch binnen te komen. Gebruik in je slaapkamer een ventilator of airconditioning. Muggen houden volgens Handyman namelijk niet van de koude en wind.

Er zijn ook verschillende geuren en middeltjes. Zo lezen we op 'Oma weet raad' dat citroen en kruidnagel kunnen helpen. Ook een potje Dampo of tijgerbalsem kunnen muggen helpen verjagen. Een wondermiddel blijkt echter lavendel te zijn.

"Smeer lavendelolie en de muggen blijven weg. En het is nog goed voor je huid ook", klinkt het. Al kan je de druppels ook op de hoeken van het bed doen. Ook lavendelplantjes of een bosje lavendel bij je bed neerzetten, schrikt de muggen af. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.