We gebruiken hem dagelijks, maar deze fout maakt bijna iedereen bij een haarborstel
COS
We gebruiken hem dagelijks, maar deze fout maakt bijna iedereen bij een haarborstel
Foto: Pexels

Een haarborstel, we gebruiken hem dagelijks. Maar weet jij ook hoe vaak je je borstel moet schoonmaken? Het is wellicht vaker dan je denkt.

Wil je schoon haar? Dat begint met een schone haarborstel. Het volstaat niet om gewoon de haren uit de borstel te halen. Er komt na een tijdje immers ook andere overtollige stoffen op te zitten.

Van stylingsproducten en shampooresten tot huidschilfers en talg, allemaal zaken die een broeihaard zijn voor bacteriën en schimmels. Het is daarom aangeraden om je borstel elke twee weken schoon te maken.

Womanly verwijst naar een TikTok van Jessica Haizman. Daarin toont ze hoe vuil een haarborstel werkelijk is, wanneer je die niet regelmatig schoonmaakt.

Maar hoe maak je een borstel nu het beste schoon? Verwijder de overtollige haren en leg de borstel in een heet water, voeg shampoo en baking soda toe. Laat een halfuur weken en spoel daarna goed uit.

@jessicahaizman I upgraded to a new brush but need to send this out incase you haven’t! #deepclean #deepcleaning #cleantok #gross #satisfying #learnsomethingnew #tips ♬ original sound - Jessica Haizman

Meer nieuws

Meer nieuws

.