Zaak Bart De Pauw VTM-journalist Faroek Özgünes duidelijk over zaak Bart De Pauw: “Belangrijk punt”
PMN
VTM-journalist Faroek Özgünes duidelijk over zaak Bart De Pauw: “Belangrijk punt”
Foto: YouTube

De rechter heeft donderdagochtend beslist dat Bart De Pauw de verzegelde enveloppe niet mag inkijken. Dat is een tegenvaller voor de tv-maker. Hij kan nog wel in beroep gaan.

In de enveloppe zitten de getuigenissen van Maaike Cafmeyer en Lisa Naert. Ze legden die af bij de preventieadviseur van de VRT.

“Op basis van die verklaringen heeft de VRT beslist om de samenwerking met Bart De Pauw en Koeken Troef stop te zetten. De advocaten van Bart De Pauw willen weten of die verklaringen het stopzetten van die samenwerking kunnen rechtvaardigen”, legt VTM-journalist Faroek Özgünes uit bij Het Laatste Nieuws.

“Dat zijn gesprekken die gebeurd zijn bij de preventieadviseur van de VRT. Dat is een vertrouwenspersoon. Als die gesprekken kunnen gebruikt worden als bewijsmateriaal in een rechtszaak, dan zal niemand zich nog wenden tot zo’n preventieadviseur. Die vertrouwelijkheid is een belangrijk punt.”

“Als de verdediging beroep aantekent tegen deze beslissing, gaat de zaak naar het Hof van Beroep. Dan loopt de zaak mogelijk weken vertraging op.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.