Zaak Bart De Pauw Vrouwen uit zaak-Bart De Pauw praten voor het eerst in documentaire: "De drie moeilijkste jaren uit mijn leven"
COS
Vrouwen uit zaak-Bart De Pauw praten voor het eerst in documentaire: "De drie moeilijkste jaren uit mijn leven"
Foto: Photonews

Op Streamz verschijnt vandaag een nieuwe documentairereeks. In het driedelige 'Het proces dat niemand wou' vertellen de vrouwen uit de zaak-Bart De Pauw over hun ervaringen.

Acht vrouwen beantwoorden in 'Het proces dat niemand wou' van tv-maakster Tessa Uytterhoeven eenmalig vragen over hun ervaringen. We horen onder meer Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Lize Feryn en Ella-June Henrard aan het woord.

"De voorbije drie jaar waren de moeilijkste uit mijn leven", citeert De Morgen Maaike. "Al onze families zijn gebroken. Mijn mama heeft 27 kapelletjes nagenoeg in brand gestoken met de kaarsjes die ze voor mij gebrand heeft."

Bart De Pauw

"Ik denk nog bijna dagelijks terug aan wat er gebeurd is", zegt actrice Ella-June. "Het heeft me getekend als wie ik nu ben, hoe ik me als vrouw voel en als acteur. Je zult me zelden of nooit nog echt vrouwelijk gekleed naar een set zien gaan."

Wie we niet in de documentaire horen, is Bart De Pauw zelf. "We hebben beslist om alleen de rechtstreekse betrokkenen aan het woord te laten. Het zou vollediger zijn om Bart De Pauw ook aan het woord te laten, maar hij wilde dat helaas niet", legt Tessa Uytterhoeven uit in de krant.

Meer nieuws

Meer nieuws

.