Vreselijk: Hierdoor eet je beter geen avocado's
LHX
Vreselijk: Hierdoor eet je beter geen avocado's
Foto: Pixabay

Avocado's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar de laatste decennia zijn ze razend populair geworden in de hele wereld. Dat is erg problematisch, zo blijkt.

Avocado's zijn niet alleen lekker, ze zijn ook gezond én veelzijdig. Ze zijn ongelofelijk populair bij veganisten, maar ook omnivoren kunnen genieten van een lekkere guacamole of een avocadotoast. 

De snelle opmars van het 'groene goud' heeft echter een keerzijde. Om een kilo tomaten te telen is er zo'n 180 liter water nodig. Voor een kilo avocado's is dat maar liefst 1000 liter. 1000 liter water voor een stuk of drie avocado's!

Bovendien gaat de steile opmars van de avocado gepaard met massale ontbossing in Zuid-Amerika. En doordat er zoveel water nodig is, blijft er minder over voor de lokale bewoners. Tot slot is er uiteraard nog het vervoer van de vruchten naar Europa, in energievretende koelruimtes. 

Het mag duidelijk zijn: avocado's zijn dan nog zo lekker, ze zijn een ecologische ramp, net als vlees en zuivel trouwens. Denk in het vervolg dus maar twee keer na voor je er eentje koopt!

Meer nieuws

Meer nieuws

.