Zaak Bart De Pauw Verschillende BV's nemen het op voor slachtoffers Bart De Pauw: "Uitgescholden"
PMN
Verschillende BV's nemen het op voor slachtoffers  Bart De Pauw: "Uitgescholden"
Foto: Photonews

Verschillende BV's hebben een open brief geschreven. Ze doen dat om de slachtoffers van tv-maker Bart De Pauw een hart onder de riem te steken.

Onder de titel #streepinhetzand scharen de BV's zich aan de dertien vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld tegen Bart De Pauw. Het gaat om onder meer An Lemmens, Siska Schoeters, Marijke Pinoy, Maaike Neuville, Lien Van de Kelder, Rik Verheye, Mathias Sercu en Lauren Versnick Ze deelden allen het bericht op hun sociale media.

“Dit is geen brief met een mening over een lopende rechtszaak, maar een warme steunbetuiging van collega’s aan collega’s”, staat er te lezen.

“Over lopende rechtszaken praten we beter met voorzichtigheid en nuance. Enkel betrokkenen weten wat er is gebeurd. Enkel de rechtbank oordeelt. Wat wel van belang is voor ons, is de manier waarop we erover praten.”

“Na de bagger die de laatste weken over onze collega’s is uitgekieperd, willen we onze stem laten horen. We lazen dat de vrouwen golddiggers zijn en aandachtshoeren."

"Dat ze enkel aandacht willen en bloed ruiken. Dat ze overdrijven, manipulatief, leugenachtig en bovendien hysterisch zijn. Deze reacties vertellen ons meer dan we willen horen."

"Deze reacties zitten ingebakken in onze cultuur waarin het normaal is dat grenzen van vrouwen worden geminimaliseerd, genegeerd en overschreden. Dit gebeurt voortdurend en dit kunnen we niet aanvaarden.”

https://www.instagram.com/p/CLUdShQhHwB/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.