Uitreiking van De Jamies: Average Rob valt in de prijzen, Acid ook maar heeft minder geluk
WVDS

Op woensdagavond werden in Oostende De Jamies uitgereikt. Dit zijn de awards voor Vlaamse online videotalenten die hun kunnen tonen op onder meer YouTube, Instagram of TikTok. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae.

Die avond kwamen heel wat Vlaamse content creators, online BV’s, opkomend talent én hun fans samen voor een galashow. De liveshow werd gepresenteerd door Laura Govaerts en Kawtar Ehlalouch van MNM.

Er werden tijdens De Jamies maar liefs 14 awards uitgereikt. Hannes Coudenys, creatief directeur & juryvoorzitter van De Jamies, zag vorig jaar al wat de impact van een Jamie kan betekenen voor de winnaars.

“Ik ben heel blij met de winnaars en hoop dat we ze net als vorig jaar dat duwtje in de rug hebben gegeven om door te breken bij een mainstream publiek. Kijk maar naar de winnaars van vorig jaar die online blijven scoren en ondertussen zelfs vaak op tv te zien zijn.”

Iemand die net zoals vorig jaar opnieuw zijn inzet bekroond zag met een Jamie is Average Rob. Vorig jaar won hij nog een Jamie in de categorie 'Beste Comedy' en tijdens de tweede editie won hij in de categorie 'Beste YouTube'.

Milan Cools, die Average Rob voorziet van beelden mocht een Jamie in ontvangst nemen voor 'Beste videograaf'. "Milan Cools is de beste van heel Europa", klonk het trots bij Average Rob.

Acid, ook geen onbekende bij het grote publiek, testte positief op corona, maar liet zich buiten de zaal filmen om toch zijn dankwoord persoonlijk te kunnen brengen. In wit beschermingspak en voorzien van een scherm voor zijn gezicht, gaf hij in zijn typische stijl commentaar bij zijn twee awards voor 'Beste Vlaamse video' en 'Telenet Publieksprijs: content creator van het jaar'.

Na de liveshow werd er verder gefeest tijdens de afterparty. 'Omdat het kan Soundsystem' zorgde voor de muziek tijdens de show en tijdens de afterparty die daarmee onmiddellijk goed werd ingezet.

Meer nieuws

Meer nieuws

.