Topcast en klassieke stoomtrein in ‘Moord op de Oriënt Express’ maakt diepe indruk: “Heel vernieuwend”
WVDS

Dé legendarische theaterthriller ‘Moord op de Oriënt Express’ met rasacteur Warre Borgmans als Hercule Poirot in de hoofdrol is in première gegaan. En het werd een helse treinrit.

De topcast met onder meer Barbara Sarafian, Ianthe Tavernier, Sid Van Oerle, Marilou Mermans zijn in het verhaal allemaal moordverdachten aan boord van die trein. 

Er is ook een belangrijke rol weggelegd voor het prachtige decor met een echte replica van een klassieke stoomtrein op het podium. Een technisch hoogstandje, waarmee productiehuis Backstage toch wel weer buiten de normale lijntjes kleurt.

Showbizz24 sprak met regisseur Dirk Lavrysen, Warre Borgmans en Ianthe Tavernier. Bekijk zeker de video voor het volledige verslag van de cast alsook de reacties van enkele bekende toeschouwers.

“Ik moet ook een pluim geven aan de cast en heel de ploeg die meegewerkt hebben om de Oriënt Express tot leven te brengen”, zegt regisseur Dirk Lavrysen en hij vertelt ook nog hoe de immens rijdende trein en de cast perfect hebben leren samenwerken.

Warre Borgmans is heel enthousiast dat hij werd gevraagd voor de hoofdrol. “Ik had een eerste reactie van verwondering. Ik ben geen Agatha Christie of thriller kenner. Maar wauw, Hercule Poirot, dat is toch wel weer één van dé personages in de cultuurgeschiedenis.”

“Een moordzaak oplossen I love it!”, klinkt het bij Ianthe Tavernier die  zich geweldig geamuseerd heeft. “Ik ben een grote true crime fan en dus heb ik meteen ja gezegd.”

Na de voorstelling brachten we nog enkele bekende gezichten voor de camera om te polsen naar hun eerste reactie.

“Heel vernieuwend en de decors…fantastisch. Ik heb genoten tot en met” - Annie Geeraerts “(...) Alle puzzelstukjes van decor, spelers, de sfeer die gecreëerd werd op het podium is supergoed gedaan” - Anne Somers “Het was superspannend. Ik kende het verhaal nog niet, dus ik zat op het puntje van mijn stoel. (...) Het is een echte aanrader om te komen kijken” - Margot Hallemans

Deze klassieker van Agatha Christie wil je gezien hebben. Backstage Producties verkocht dan ook al ruim 8000 kaartjes voor deze spannende voorstelling die nog tot en met 11 december speelt in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Kijk HIER voor tickets en info. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.