Sven De Ridder diep bedroefd na overlijden: “Een groot verlies”
PMN

Sven De Ridder is diep bedroefd. De acteur staat stil bij een overlijden.

Sven De Ridder is in rouw door het overlijden van de Nederlandse acteur John Leddy. We kennen hem beter als Koos uit ‘Zeg ‘ns AA’. 

John Leddy overleed op 92-jarige leeftijd. “Als kind keek ik elke week uit naar je capriolen als Koos Dobbelsteen in Zeg ‘ns Aa’. Later mocht ik je bij elke opvoering in het echt Antwaarps teater verwelkomen als aandachtige toeschouwer in de zaal”, schrijft Sven op zijn Instagram. 

“Toen ik samen met je mocht acteren in ‘Drie Mannen Onder 1 Dak’, was ik door het dolle heen. Wat later speelde je zelfs in 1 productie ‘Daar Bij Die Molen’ samen met mijn moeder en vader.” 

“Wat was ik fier dat ik kon zeggen tegen mijn vrienden dat John Leddy op onze planken stond. Jouw mantra tijdens het repeteren was steeds : ‘Rustig Leddy, rustig…’’’ 

“Heerlijk om jouw fysieke energie dag na dag te aanschouwen. Je speelde ook de Nederlandse versie van Vijgen Na Kerstmis : Mosterd Na De Maaltijd. Mijn zonen kregen bij hun geboorte zelfgemaakte Hollandse klompen van je, je was een family man en dat was vaak ook ons gespreksonderwerp.” 

“We belden de laatste jaren op cruciale momenten. Je schreef ook brieven en e-mails waarin je - eerlijk als je was - mij ooit de beste raad gaf als jonge acteur. ‘Blijf trouw aan jezelf en je personage maar ga als het moet je eigen richting uit.’”

“Denk ik nog vaak aan. Je laatste mail was van 2021 waarin je een haarfijne analyse gaf over het verloop van mijn carrière, het relaas met mijn vader en je respect voor mijn mama.
Vandaag verliest Nederland voor mij 1 van zijn grootste talenten maar bovenal 1 van de liefste mensen in onze sector.” 

https://www.instagram.com/p/CmpBU-WjTuF/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.