Straffe getuigenis in zaak rond dader van verspreiding naaktbeelden

door: COS
Naakt
Afbeelding bron: Pexels

Jarenlang contacteerde dader Gregory R. mannen om pikante foto’s van hen te krijgen, net zoals hij dat deed bij Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire. Een van hen ontmaskerde hem al jaren geleden maar diende geen klacht in.

Zes jaar geleden leerde de man, met wie VTM Nieuws kon praten, Gregory kennen. Niet veel later werd de man benaderd door Lisa, een knappe dame. Al snel werd gevraagd om naar KiK over te schakelen. Wanneer ‘Lisa’ pikante foto’s begint te sturen, haakt de man af.

De man en Gregory R. spreken af en toe nog af en blijft zelfs een keer slapen. De volgende ochtend merkt Thomas dat er via zijn profiel aan verschillende mannen om naaktfoto’s gevraagd is. Hij beseft dan dat Gregory niet alleen dat gedaan heeft, maar ook achter het profiel van Lisa zat.

Leven op zijn kop

“Eerst ontkende hij, maar al snel zei hij: ‘Het is verschrikkelijk wat ik gedaan heb, ik zal het nooit meer doen. Je mag me echt niet aanklagen. Mijn moeder kan dat niet aan, mijn leven zal op zijn kop gezet worden.”

De man beslist Gregory het voordeel van de twijfel te geven en dient geen klacht in. “Toen ik zijn initialen in de krant zag, wist ik: ‘Hij is het.’ Ik had toen misschien al klacht moeten indienen, want eigenlijk moest die jongen toen al geholpen worden en zou het niet zover zijn gekomen.”