Interview Steven Van Gucht trekt straf besluit over zijn nieuwe look: “Ik durf niet meer”
WVDS
Steven Van Gucht trekt straf besluit over zijn nieuwe look: “Ik durf niet meer”
Foto: VRTNWS

Steven Van Gucht onderging een ware gelaatsverandering door zijn baard te laten staan. Een banale baard die heel wat reacties uitlokt.

“Eigenlijk is het banaal dat een man zijn baard laat staan. Er zijn heel veel mannen die dat doen en dan kraait er geen haan naar. Ik heb zoveel reacties gekregen met als gevolg dat ik hem nu ook niet meer durf afdoen", zegt Steven Van Gucht aan Redactie24.

“Als ik hem zou afscheren krijg ik opnieuw weer de vraag ‘Waarom?’. Ik hang er nu dus een beetje aan vast."

“De media stuurt nu ook fotografen naar me toe, omdat ze hun foto’s willen aanpassen. Ik heb daar vooraf absoluut niet bij stilgestaan dat mijn baard zoveel zou teweeg brengen.”

Eerdere pogingen mislukten

“Ik heb vroeger al een paar keer geprobeerd om mijn baard te laten staan, maar dan hield ik het maar een week vol. Op een gegeven moment begint zo’n baardgroei te kriebelen. En meestal tijdens zo’n kriebelfase ging hij er bij mij af.”

“Dit jaar heb ik doorgebeten en wat ook geholpen heeft is dat ik iets langer vakantie heb gehad. Het is een keer iets anders.”

“Vroeger als kind hebben ze me altijd gezegd ‘Je moet later een baard laten staan, want dan gaat uw litteken verborgen zijn’. Ik herinner mij dan nog, niet dat ik daar zelf mee inzit. En nu is het er eindelijk van gekomen.”

“Vooral mensen die mij echt goed kennen, zien me liever zonder baard. Ze zeggen dan dat ik er met baard ouder uitzie. Zij moeten er duidelijk langer aan wennen. Maar over het algemeen krijg ik eerder veel positieve reacties.”

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.