Steven Van Gucht over gemuteerde coronavirus: “Daarvan nog geen bewijs gezien”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Onlangs doken verschillende berichten op van het gemuteerde coronavirus. Het zou ontstaan zijn in het Verenigd Koninkrijk en veel besmettelijker zijn.

Volgens Steven Van Gucht zou het nog verre van bewezen zijn dat de nieuwe variant van het coronavirus effectief besmettelijker is. “Ik heb daar nog geen enkel bewijs van gezien”, zegt de viroloog in Gazet van Antwerpen. “Daar is nog veel meer onderzoek voor nodig.”

“Je ziet de besmettingen inderdaad sterk stijgen, maar dat is wat we de voorbije maanden al in heel veel landen gezien hebben. Het is nu winter en het virus verspreidt zich gewoon makkelijker”, legt hij uit.

Geen paniek

Het verhoogde aantal besmettingen kan volgen Van Gucht ook aan het gedrag van de mensen liggen. “Misschien moeten ze beter letten op hoe goed de maatregelen nageleefd worden?”

Steven Van Gucht ziet dan ook nog geen reden tot paniek. “Ik heb nog niets gezien dat me verontrust. Maar we gaan het natuurlijk opvolgen. Voor ons verandert er niets: we moeten gewoon de maatregelen blijven opvolgen.”