"Steven Van Gucht: “Ik kan mij ook kwaad maken" & "Dat mis ik in wat we vandaag doen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht is al maanden in de weer door het coronavirus. We zien hem ook heel regelmatig op tv verschijnen.

Er zijn veel mensen die zeggen dat Steven alles op een goede en rustige manier toelicht. “Dat doet mij veel plezier”, zegt de viroloog aan Redactie24.

“Ik vind ook dat ik dat moet doen. Ik kan mij ook kwaad maken, hé. Ik voel me vaak ook heel betrokken bij wat er gebeurt. Het doet deugd dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen.”

“Als er verbetering is, zal ik dat ook altijd eerlijk zeggen. Ik ga niet wachten omdat wanneer ik dat zeg mensen misschien lakser zouden kunnen worden.”

“Echt zeker zijn we niet altijd want soms wordt het ook slechter. Als het slechter gaat zeggen we het ook. Er is maar één goede houding en dat is wat we zien in de cijfers. Soms is er onzekerheid, maar dat moet je ook durven zeggen.”

"Ik kan echt naar heel domme tv kijken"

Steven probeert zich tussen al dat werken door ook te ontspannen. “Dat is niet zoveel meer mogelijk. Ik ga regelmatig lopen. Dat is heel belangrijk. Tijdens een film kan ik mij goed ontspannen of naar domme tv-programma’s kijken. Dat kan ook heel ontspannend zijn.”

“Ik kan echt naar heel domme tv kijken. En het kruid wieden. Daar zie je meteen resultaat van. Dat vind ik heel plezant.”

“Dat mis ik vandaag in wat we doen. Je vraagt aan de mensen hun gedrag aan te passen maar je ziet het effect pas later. Dus in de tuin werken, kan wel relaxerend zijn.”