"Steven Van Gucht: “Ik kan mij ook kwaad maken" & "Dat mis ik in wat we vandaag doen"
PMN

Steven Van Gucht is al maanden in de weer door het coronavirus. We zien hem ook heel regelmatig op tv verschijnen.

De aanleiding is de publicatie van een brief die Meghan Markle naar haar vader zou hebben geschreven. In een mededeling wijst Harry op de gelijkenissen tussen de manier waarop zowel zijn moeder als Meghan door de pers gepest worden. Hij beklemtoont zijn vrees dat de geschiedenis zich zal herhalen, als hij ziet hoe zijn “vrouw ten prooi valt aan dezelfde sterke krachten”.

Hijzelf en Meghan zijn “niet in staat geweest om de aanhoudende onjuiste voorstellingen bij te stellen” en Harry bekritiseert “bepaalde media” voor het misbruik dat ze daarvan maken. “Voor deze bepaalde media is dit een spel, een dat wij van meet af aan weigerden mee te spelen. Ik ben te lang een stille getuige geweest van haar privéleed. Afstand nemen en niets doen, zou haaks staan op alles waar we in geloven”, aldus de prins in het bericht.

The Mail on Sunday had in februari een handgeschreven brief gepubliceerd. Die was volgens de tabloid van de hand van Meghan en bestemd voor haar vader Thomas Markle, van wie ze al jaren vervreemd is. Harry’s moeder, Prinses Diana, overleed in 1997 bij een auto-ongeval toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Meer nieuws

Meer nieuws

.