Steven Van Gucht heeft geen fijn nieuws voor zijn zus

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers blijven stijgen. Viroloog Marc Van Ranst spreekt zelfs al van een nieuwe lockdown als de cijfers niet beteren. Het maakt veel mensen depressief.

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we de winter nog moeten doorkomen. "Het circus van de stijgende cijfers en strengere maatregelen herhaalt zich, en dat is demotiverend. Ik zou niet te veel hopen op beterschap op korte termijn. We moeten nog even door een heel moeilijke periode - wellicht tot maart of april", bedenkt Steven zich in Het Laatste Nieuws.

"Ik haal - als viroloog en als mens - mijn kracht uit het feit dat het na de winter beter zal gaan. We zullen coronapatiënten beter kunnen behandelen en we zullen op een bepaald moment, ergens in de lente of tegen de zomer, een vaccin hebben."

Maar tot dan is het op de tanden bijten. Zo had Steven Van Gucht geen fijn nieuws voor zijn zus. "Ze was ook niet blij toen ik zei dat ik niet te hard zou rekenen op het familiefeest in november, temeer omdat ons vader niet meer van de jongste is. Dat was geen aangename boodschap om te brengen, zoiets kan voor spanningen zorgen."