Steven Van Gucht eerlijk: “Mijn zoon is nog steeds boos om wat ik gedaan heb op vakantie”

door: PMN
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: VRT NWS

Steven Van Gucht maakte in 2019 een reis naar Noorwegen. Hij deed dat samen met zijn zoon. Een reis die ze zich nog lang gaan herinneren.

"Ik ben toen samen met mijn toen 14-jarige zoon naar Noorwegen getrokken als vader-zoon moment. We trokken te voet door te bergen, onder begeleiding want dat is te gevaarlijk om alleen te doen", legt Steven Van Gucht uit bij Radio2.

"Ik verkeerde in de veronderstelling dat als het slecht weer is, dat het niet zou doorgaan. We hadden allebei hetzelfde fliesje aan met daarover een regenjasje. Mijn zoon is daar nu nog kwaad om."

"De dag dat we een tocht door de glestjers zouden gaan voorspelde men regen. De tocht ging dus gewoon door. Die waren wel helemaal anders gekleed dan ons."

"Ik was er absoluut voor om zo’n tocht te doen. Je moest dan over een soort van gletsjermeer, dat is ijswater van de gletsjer."

"Normaal kan je daar via stapstenen over en dan de gletsjer bereiken. Maar dat was allemaal onder water komen te staan."

"Ik dacht dat we zouden terugkeren, maar niets was minder waar. Ze zeiden dat het belangrijkste is dat je kousen en schoenen nooit nat worden, dus die moesten we uitdoen.”

“Uiteindelijk viel het goed mee om door dat ijswater te gaan. Onze voeten hadden dat goed verdragen.”

“Mijn zoon heeft na de reis gezegd dat we dit nooit meer doen. Maar hij gaat het wel onthouden, dat is het belangrijkste.”