Smartphone weer leeg? Vermijd deze fout waaraan bijna iedereen zich schuldig maakt
COS
Smartphone weer leeg? Vermijd deze fout waaraan bijna iedereen zich schuldig maakt
Foto: Pexels

Niets vervelender dan je gsm die het plots laat afweten. De levensduur van een smartphonebatterij is iets wat dagelijks voor ergernissen zorgt.

De meeste smartphone hebben een accuduur van onderveer één dag. De ene smartphonebatterij staat erom bekend een langere levensduur te hebben dan de andere. Maar wat zijn nu dé ultieme tips om de levensduur van je batterij te verlengen?

Om te beginnen is er één fout waaraan de meeste mensen zich schuldig maken: je telefoon 's nachts opladen. Het is beter om je smartphone overdag op te laden, zegt Feeling. Zo vermijd je dat je batterij te lang op 100% blijft staan. Dat is immers schadelijk voor de levensduur.

Die 100% procent batterij is bovendien niet nodig. Het is zelfs schadelijk voor de batterij. Het is beter om je gsm vaker op te laten tot 80 procent. Dat is volgens Test Aankoop beter dan de batterij volledig te laten leeglopen.

Je batterij loopt vaak ook onnodig leeg door locatievoorzieningen die blijven aanstaan, terwijl je ze niet nodig hebt. Sluit de gps-functie af. Net als apps die op de achtergrond open blijven staan. Ze vergen onnodig veel van je batterij.

Een andere belangrijke tip is de midus aanpassen. Veel smartphones hebben een energiemodus. Zet je die aan, dan gaat je gsm in besparingsmodus. De helderheid van je scherm aanpassen of de 'donkere modus' hoort daar vaak bij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.