‘Slimste Mens’ Catherine Van Eylen legt uit: ‘Daarom knipper ik zo vaak met m’n ogen’
COS
‘Slimste Mens’ Catherine Van Eylen legt uit: ‘Daarom knipper ik zo vaak met m’n ogen’
Foto: Printscreen video Vier

Onlangs werd de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ door drie vrouwen gespeeld. Het was VRT-sportanker Catherine Van Eylen die uiteindelijk won.

"Respect en gelijkwaardigheid zijn twee zaken die voor mij centraal staan in een relatie. Maar feminisme - de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw die ik van thuis van moeder én vader heb meegekregen - betekent niet dat de man alle taken moet doen die de vrouw doet. Het gaat over goede afspraken, over taken verdelen", aldus Francesca Vanthielen.

"Een partner is een hele fijne, hele waardevolle aanvulling. Dingen samen doen, een klankbord hebben, iemand hebben om dingen aan te vertellen, leuke en minder leuke dingen. De intimiteit die je met een partner opbouwt, is het mooiste wat er is. Vrienden zijn zeer belangrijk, maar ze vervangen geen partner. Die band is té uniek."

Op dit moment heeft Francesca geen partner. "Dat ligt vooral aan mezelf. Het is een keuze om alleen te zijn. Het is niet dat er geen mogelijkheden zijn om leuke mannen te ontmoeten, maar ik heb hele mooie relaties gehad en ik wil opnieuw die intensiteit voelen die ik ervoor heb gevoeld. Misschien ligt mijn lat te hoog."

Meer nieuws

Meer nieuws

.