Video Showbizzwatcher is wat opgevallen bij ‘Zomerhit’: “Niels Destadsbader voorspelde het al”
WVDS
Showbizzwatcher is wat opgevallen bij ‘Zomerhit’: “Niels Destadsbader voorspelde het al”
Foto: VRT

Op 20 augustus weten we wie dit jaar de ‘Zomerhit’-award in de wacht sleept. Afgelopen weekend stelde de VRT alvast de tien finalisten voor. Wij vroegen onze showbizzwatcher een analyse te maken. 

"We zitten sowieso best wel met een sterke editie. Uit de twintig genomineerden de tien finalisten selecteren zou sowieso betekenen dat er een paar ‘grote’ namen zouden verdwijnen. Willy Sommers en Clouseau maken bijvoorbeeld geen kans meer op de award."

Opvallend is ook dat de presentator nog steeds zichzelf zou kunnen opvolgen. "Inderdaad. Niels Destadsbader zou zelfs het record van Belle Perez met vijf overwinningen kunnen evenaren. Maar hij heeft zelf wel al aangegeven dat hij zijn kansen op winst laag inschat."

Niels deed al wel een voorspelling. "In Dag Allemaal voorspelde hij een tijdje geleden dat 80 procent van de finalisten Nederlandstalige nummers zouden hebben."

"En dat is dus het geval. Enkel The Starlings met Gold en Berre met Say My Name zingen in het Engels."

Daarnaast heeft onze showbizzwatcher nog een ontdekking gedaan over het nummer van Margriet Hermans. Om die ontdekking te kennen, moet je kijken naar onderstaande video.

Stemmen kan nog via SMS tot tweemaal toe. Meer info vind je hier. Zondag 20 augustus wordt tijdens de live show de winnaar bekend gemaakt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.