Showbizzwatcher merkt primeur op in seizoensfinale van ‘Familie’
WVDS
Showbizzwatcher merkt primeur op in seizoensfinale van ‘Familie’
Foto: VTM

Vrijdagavond 24 juni was er de grote seizoensfinale van ‘Familie’. Ruim 560.000 kijkers zaten voor hun televisiescherm voor de laatste aflevering van dit seizoen. Drama, actie, en natuurlijk: een open einde. Alle ingrediënten waren aanwezig. Onze ‘Familie’-watcher Bjarne volgde het voor ons.

Wat is jou het meest bijgebleven van die seizoensfinale?

Ik denk dat het tot nu toe de eerste keer is dat er mogelijks meer dan één personage de serie niet zal overleven en dat in verschillende verhaallijnen. Uiteraard waren er meerdere cliffhangers tegelijkertijd, wat zorgde voor extra veel spanning. 

Ten eerste is er de confrontatie tussen Lars en Koen, die eindigt in een spectaculaire achtervolging met auto’s. Veronique wil de twee vijanden tegenhouden om elkaar de dood in te jagen en rijdt daardoor zélf het water in met haar auto, die naar de bodem zinkt.

Ten tweede was er de boksmatch tussen Niko en Sam. Eerst lijkt Niko haar gemakkelijk te kunnen kloppen. Hij daagt haar uit door in haar gezicht te wrijven dat hij voor Mieke heeft gekozen. Sam reageert woedend en slaat Niko met enkele rake klappen keihard tegen de grond. Niko moet gereanimeerd worden.

Daarbovenop wordt Quinten opgepakt door de politie omdat er drugs in zijn rolstoel zaten en weten we nog altijd niet of drugsbaas Mira van ‘The Snax’ nog in leven is.

Weet jij al of bepaalde acteurs ‘Familie’ komend seizoen zullen verlaten? Is daar al iets over verschenen in de media?

Nee, daar is nog niets over bekend. Aan het begin van dit seizoen werd wel aangekondigd dat grote kleppers als Gunther Levi en Martine Jonckheere dit seizoen gedwongen zouden vertrekken uit de soap. 

Hun personages Peter en Marie-Rose kwamen allebei om in een woningbrand en werden zo uit het scenario geschreven. 

Ook Ludo Hellinx en Hilde Van Haesendonck kregen ze horen dat ze niet meer welkom waren. De makers losten dit handig op door Patrick en Jenny in de serie op wereldreis te sturen.

Aandachtige kijkers merkten wel een foutje op in de seizoensfinale. Dat lazen we op sociale media.

Dat klopt. Het gaat om de scène waarbij Veronique in het water rijdt. “Foutje in de seizoensfinale”, schrijft iemand die duidelijk veel afweet van auto’s. “Wanneer Lars de achtervolging inzet op Koen, stapt Véronique in de BMW E91 van Koen. Even later rijdt ze rond in een oudere BMW E46.”

Hoe reageerden de kijkers op de seizoensfinale? Welke reacties zag je al passeren?

Het merendeel van de kijkers reageert bikkelhard op de seizoensfinale van hun favoriete reeks. “Ik vond het beneden alle peil”, “Zo voorspelbaar en erg langdradig gefilmd”, “Ik heb al veel beter gezien". Of: “De dood van Peter en Marie-Rose leek meer op een seizoensfinale”. Niet echt positief, dus. 

Anderen zijn dan wel weer benieuwd naar wat gaat komen. De meeste kijkers denken dat zowel Veronique als Niko het zullen overleven. 

Om de echte uitkomst te weten, zit er niets anders op dan in september opnieuw voor de tv te gaan zitten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.