Video Showbizzwatcher merkt opvallend en vaak terugkerend punt van kritiek op over ‘Tien Om Te Zien’
WVDS
Showbizzwatcher merkt opvallend en vaak terugkerend punt van kritiek op over ‘Tien Om Te Zien’
Foto: VTM

Van ‘Zomerhit’ konden we de afgelopen drie weken al genieten op Eén. Maar nu kunnen muziekfans ook bij VTM terecht, want sinds zondag 31 juli kunnen we er naar ‘Tien Om Te Zien’ kijken.

Het programma stopte ermee in 2008 en kwam in 2014 nog wel eens terug, maar de zogezegde eenmalige terugkeer van vorig jaar heeft de revival helemaal in gang gezet. VTM zag vorige zomer dat de vraag bij artiesten en kijkers groot was met deze achtdelige reeks als resultaat.

En de reacties zijn ook grotendeels positief. We lezen vooral veel reacties met de woorden “nostalgie” en “jeugdsentiment”. “Terug muziek op de tv. Daar word ik spontaan vrolijk van! Echt genieten”, lezen we nog. En: “Het was de max. Precies nooit weggeweest.”

De te verwachten kritiek komt van de mensen die fan zijn van de gevestigde artiesten van vroeger. Afgelopen zondag zagen we Bart Kaëll wel en ook Margriet Hermans en Liliane Saint-Pierre zullen we bijvoorbeeld nog aan het werk zien, maar verder zijn het toch vooral nieuwe, jonge artiesten. Daar vreesden veel fans en artiesten zelf al voor en dat vinden velen toch spijtig.

Een ander opvallend en vaak terugkerend puntje van kritiek, is het 'Tien Om Te Zien'-podium. Dat is volgens veel kijkers én toeschouwers te laag. Dikwijls is alleen het bovenste deel van de artiesten te zien.

“Ik zou daar niet willen tussen staan”, zegt iemand. “Ook het in beeld brengen vind ik bij Zomerhit veel opener en duidelijk. Bij VTM heb ik een ‘opgepropt’ gevoel op m’n tv-scherm”, laat de kijker nog weten. 

Bekijk het volledige filmpje hieronder. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.