Schokkende ontdekking over nieuw seizoen 'The Crown'
PMN
Schokkende ontdekking over nieuw seizoen 'The Crown'
Foto: Netflix

De makers van de Netflix-reeks ‘The Crown’ staan in het oog van de storm. Ze zouden geknoeid hebben met een toespraak die de Queen destijds gaf.

De toespraak dateert van 1992. De Queen gaf vier dagen, nadat een brand Windsor Castle verwoestte, een toespraak. Ze zei dat het een 'Annus Horribilis' was. Een horrorjaar, dus.

De brand volgde na onder meer de scheiding van prins Andrew en Sarah Ferguson, de scheiding van prinses Ann met kapitein Mark Philips en er was ook nog de publicatie van Diana’s boek: ‘A True Story’.

In haar toespraak dat zei de Queen dat geen jaar is geweest waarop ze met onvervalst plezier zal op terugblikken. Ze voegde er nog aan toe dat het een horrorjaar was en bedankte het publiek voor de steun aan haar en haar man prins Philip.

Maar de versie van de toespraak in ‘The Crown’ is helemaal anders. Daar verwijst Imelda Staunton, in de rol van de Queen, naar “fouten uit het verleden”. Iets wat de Queen dus zelf nooit gezegd heeft.

“Netflix heeft in feite de geschiedenis veranderd door de toespraak te herschrijven”, zegt een tv-insider aan ‘The Sun’. “Dit versterkt alleen maar het gevoel dat ‘The Crown’ enorme vrijheden genomen heeft en een loopje neemt met de waarheid.”

“Het brengt zo oneerlijke schade toe aan de reputatie van de monarchie. Bovendien komt het ook nog eens erg ongevoelig nadat de Queen een maand geleden gestorven is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.