Schlagerfestival zorgt voor muzikale hoogspanning in Middelkerke: “Wij voelen jullie adrenaline tot op het podium”

door: PMN
Bart Kaëll - Schlagerfestival Middelkerke 2021
Afbeelding bron: WVDS

De fans van het Nederlandstalige levenslied zorgden voor de typische overweldigende ambiance in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. En de artiesten waren blij om hun fans terug te zien. Na afloop werd dan ook onmiddellijk een tweede editie aangekondigd.

Willy Sommers, Bart Kaëll, De Romeo’s, Yves Segers, Gene Thomas, Steve Tielens, Matthias Lens, Lindsay en Swoop maakten van de eerste editie van Het Schlagerfestival Zomereditie een klinkend succes. En de immens populaire Kürt Rogiers was de gastheer van de avond.

Yves Segers gaf de aftrap van het Schlagerfestival. Met ‘Ik schreeuw het van de daken’ zette hij meteen de toon. Vervolgens gingen de armen al van links naar rechts met het nummer ‘Café De Zwaan’. Steve Tielens liet ‘Het is weer Couckenbak‘ los op het publiek, dat er duidelijk heel veel zin in had.

Eerste keer dak eraf

En het dak ging er een eerste keer goed af met De Romeo’s. Een groep waar heel veel fans hadden naar uitgekeken. Met onder meer ‘Het is de nacht’ en ‘Viva De Romeo’s’ ontplofte de Proximus Pop-Up Arena. 

Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi genoten zichtbaar en hadden een hartverwarmende boodschap voor het publiek: “Wij voelen jullie adrenaline tot op het podium. Blij dat we nog eens mogen optreden voor echte mensen”.

Matthias Lens liet het publiek uit volle borst meezingen met ‘t Kleine café aan de haven’. ook Swoop met Filip D’haeze bracht heel wat meezingers op het podium. Tussen al dat mannelijk geweld was Lindsay de enige vrouwelijke artieste van de avond, maar ze stond haar mannetje. Gene Thomas stak na de pauze terug het vuur aan in de zaal.
(Lees verder onder de foto)
 

De Romeo's - Schlagerfestival Middelkerke 2021
Afbeelding bron: YMDI

Finale

Met Bart Kaëll werd de finale ingezet. ‘Ik hou van u’, ‘De Marie-Louise’ en ‘Zeil je voor het eerst’ werden van de eerste noot meegebruld door de fans. Het was heel warm op het podium en Bart trakteerde enkele fans op verfrissing door zijn glas water over het publiek uit te gooien. Een leuke spontane interactie.

De grootste krachtpatser van het Vlaamse lied werd tot het laatst gehouden. Willy Sommers liet een laatste keer het publiek compleet los gaan. Vijftig jaar ervaring en in topconditie, bespeelde Willy het overweldigende enthousiasme van de aanwezige sfeermakers tot een absolute climax. Hij zong zijn vijf bekendste nummers en samen met alle andere artiesten werd een laatste symbolisch nummer op het podium gebracht: ‘Thank you for the music’ van ABBA.

Geweldig initiatief!

De kust heeft met deze eerste Schlagerfestival Zomereditie een geweldige traditie in gang gezet. Het gevoel van het populaire ´ Tien Om Te Zien´ was bij momenten sterk voelbaar. Ook al kon de polonaise niet, de ambiance was groot en de uitgelaten sfeer deed ongelooflijk deugd. 

Wil je een concert meepikken of tickets bestellen van de Proximus Pop-Up Arena, kijk dan op deze link: www.proximuspopuparena.be.