Remco Evenepoel staat voor gigantisch moeilijke beslissing over zijn vader
PMN
Remco Evenepoel staat voor gigantisch moeilijke beslissing over zijn vader
Foto: Photo News

Remco Evenepoel staat voor een enorm moeilijke beslissing. Het gaat over zijn vader Patrick.

Remco stelde zijn vader aan als z’n manager. Op de dag van het WK op de weg zei Patrick dat het niet zeker is dat zijn zoon volgend jaar nog voor Soudal-QuickStep zal rijden.

Mogelijk was Patrick toen al op de hoogte van het mogelijke fusieverhaal met Jumbo-Visma. Ex-profrenner Jelle Vanendert spreekt in Het Belang van Limburg klare taal.

“Lefevere heeft sponsors aangetrokken en zijn ploeg zodanig heringericht opdat Remco in zijn missies kan slagen. Dan vind ik niet dat je als kopman kunt zeggen: 'Mannen, dag en bedankt'. Al weet ik niet of het probleem zozeer bij Remco lag”

Vanendert zet Evenepoel voor een moeilijke beslissing. “Misschien is de beste afkoopsom die Remco kan betalen, die aan zijn vader. Ook al is mijne pa de allerslimste mens ter wereld, ik zou hem nooit als manager aanstellen. Je moet net iemand hebben die afstand kan nemen. Die zowel vanuit het standpunt van de ploeg als van de renner de zaken bekijkt.”

“Wanneer je als vader het beste voor je kind wilt - en dat liefst zo snel mogelijk - dan durf je wel eens de lange termijn uit het oog verliezen. Want Remco? Die heeft nooit iets negatief gezegd over The Wolfpack.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.