Remco Evenepoel schrijft geschiedenis op WK tijdrit: Wout van Aert wil meteen iets kwijt
COS
Remco Evenepoel schrijft geschiedenis op WK tijdrit: Wout van Aert wil meteen iets kwijt
Foto: Photonews

Remco Evenepoel schrijft vandaag geschiedenis. Hij is de eerste Belgische wereldkampioen tijdrijden geworden in Glasgow.

Wout van Aert en Remco Evenepoel verschenen vrijdag strijdvaardig aan de start van de tijdrit. Remco kwam met 12 seconden voorsprong op Filippo Ganna, die tweede werd, over de streep. Wout van Aert strandt op een vijfde plaats en mocht - in tegenstelling tot de wegrit - geen medaille in ontvangst nemen.

Wout zag zichzelf op meer dan anderhalve minuut achter Remco eindigen. "Maar ik heb er het maximale uitgehaald", zegt hij in een eerste reactie aan Sporza. "Ik schrok toen ik uiteindelijk zag hoeveel ik achter was. Ik kon echt niet sneller, maar hoopte wel op een beter resultaat."

Over Remco en zijn overwinning heeft Wout niets dan lof. "Je kunt het moeilijk een verrassing noemen. Hij steekt er ook in de tijdritten heel vaak bovenuit dit jaar. Chapeau voor hem. Superknap om dat op dit parcours te doen als lichtgewicht. Het bewijst nogmaals wat een klasbak het is. Ik ben blij voor Remco", aldus Wout.

"Geweldig", vatte Remco zijn tijdrit samen. Met zijn 23 jaar en 198 dagen is hij volgens Sporza de jongste wereldkampioen tijdrijden ooit. "Dit was een van de grootste doelen van mijn seizoen. Als je dit doet op een lastig parcours, dat ook niet perfect is voor mijn gewichtsklasse. Maar ik had een superdag en ik kon het volhouden." Proficiat, Remco!

Meer nieuws

Meer nieuws

.