Realitycheck voor Lotte Kopecky na groene trui en tweede plaats in Tour de France: "Zes dagen om te herstellen"
COS
Realitycheck voor Lotte Kopecky na groene trui en tweede plaats in Tour de France: "Zes dagen om te herstellen"
Foto: Photonews

Lotte Kopecky schreef zondag wielergeschiedenis. Onze Belgische kampioene pakte de groene trui in de Tour de France Femmes en werd knap tweede in de eindstand.

"Ik was echt naar hier gekomen met het idee: ik wil een rit winnen. Maar alles wat er deze week gebeurd is...", lacht Lotte Kopecky bij Maarten Vangramberen en Marijn de Vries van Sporza. De rit winnen en het dragen van de gele trui waren het mooiste voor Lotte. "Het is toch heel speciaal geweest om in het geel rond te rijden." Zes dagen deed ze dat.

Lotte was erg emotioneel aan de streep. "Ik ben niet iemand die snel emotioneel wordt op zo'n momenten, maar als je dan mensen ziet die enorm veel voor je betekenen en waar je heel veel aan te danken hebt, kan het soms wel teveel worden", vertelt Lotte.

Hoewel de Belgische kampioene nu tweede werd in de Ronde van Franrkijk, is ze er niet mee bezig de Tour ooit te winnen. "Mijn hart ligt bij de klassiekers. Daar zal het nog een tijdje blijven liggen. Ik ga geen gekke dingen doen en ga mij de komende jaren vooral niet toeleggen op het klimmen."

Tijd om even op adem te komen is er niet voor Lotte. Maandagmiddag vertrekt ze al richting Glasgow voor het WK. Daar legt ze zich eerst op het baanwielrennen toe en binnen twee weken is er de wegrit. "Zes dagen tijd om te herstellen van de Tour", bedenkt Lotte zich. We wensen haar veel succes toe!

Meer nieuws

Meer nieuws

.