Proces Bart De Pauw verloopt keihard: “Gaat een lelijk proces worden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Ze zijn met dertien, de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. De inleidende zitting van het proces was afgelopen donderdag.

Juridisch expert Faroek Özgünes vrees dat het geen fraai schouwspel zal worden. Dat zegt hij op radiozender Qmusic.

“In het hele dossier zijn er dertien vrouwen ondervraagd. Ze zeggen allemaal dat ze berichten gekregen hebben van Bart De Pauw.”

“Van die dertien vrouwen hebben maar negen vrouwen beslist om zich burgerlijke partij te stellen. Ze eisen een schadevergoeding van Bart De Pauw. Die anderen wilden liever in de anonimiteit blijven.”

Bart De Pauw drong zelf ook aan op een proces. “In 2018 is er een poging tot bemiddeling geweest”, legt Faroek uit. “Die vrouwen vroegen dat Bart openbaar zijn excuses aanbood, maar die weigerde dat.”

"Bart vindt dat het allemaal niet zo erg was"

“Bart vindt het allemaal veel onschuldiger is dan de vrouwen het voorstellen. Hij hoopt via de rechtbank zijn gelijk halen en gaat voor de vrijspraak.”

“Ik denk dat dit een heel lelijk proces gaat worden. Al dat hele sms-verkeer zal tegen elkaar uitgespeeld worden.”

“De zaak is openbaar. Iedereen kan het proces meevolgen. Beide partijen zijn er op uit om aan te tonen hoe erg het was. In het geval van Bart De Pauw dat het eigenlijk allemaal nog wel meeviel.”