Piet Huysentruyt heeft het niet makkelijk met zijn diabetes-diagnose

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Piet Huysentruyt is na een lange carrière als chef-kok met pensioen. Zijn restaurant Likoké wordt gerund door zijn zoon.

De diagnose van diabetes kwam als donderslag bij heldere hemel voor Piet Huysentruyt. Sindsdien moet Piet meer bewegen en op zijn voeding letten. “Diabetes wil zeggen: geen alcohol, geen vettige dingen en geen suiker. Net alles wat ik graag mag”, zegt de kok in ‘De Zomer Van’ op VTM.

“Het laatste onderzoek was wonderbaarlijk goed. Maar… it’s a slow killer. En dat moet je natuurlijk altijd in het achterhoofd houden. Want voor mij is het zeer gevaarlijk als de dokter zegt: het is allemaal goed. Want dan laat ik mij weer gaan.”

Het is een hele strijd voor Piet om op zijn gewicht te letten. “Mijn passie, mijn liefde voor het leven, gaat bij mij gepaard met goed eten en drinken. Dus het is niet gemakkelijk. Maar klaag ik? Nee, hoor.”

“Ik heb geprobeerd te leven als een pater en dat gaat ook niet. Een glaasje hier en daar, dat mag. Maar geen fles hier en geen fles daar. Ik kan er misschien ook te goed tegen. De hoeveelheden klonken toch als die van een alcoholicus.”