Peter Van de Velde reageert na kritiek op uitspraak coronavaccin
COS

Peter Van de Velde kwam onder vuur te liggen na een uitspraak op Facebook. Hij reageerde op het plots overlijden van topmodel Ghislaine Nuytten.

"Ik zou er niet van verschieten dat het door de vaccinatie komt! Zoals bij Christian Eriksen van het nationaal elftal van Denemarken (Eriksen zakte tijdens het EK voetbal in elkaar, red.)", klonk het in de reactie van Peter Van de Velde.

Peter verwijderde de reactie, maar het kwaad was geschied. "Piet Piraat is een antivaxer?", klonk het op Twitter. Dat weerlegde Studio 100. "Peter is zelf geen antivaxer en heeft z’n prikken gehad", zei Studio 100 aan Het Laatste Nieuws. "Hij heeft zijn post op eigen initiatief verwijderd en voor ons is de kous daarmee af."

Peter reageerde zelf niet meteen, maar doet dat nu wel via Instagram. "Hoge bomen vangen veel wind", schrijft hij. Vervolgens wenst hij de familie en vrienden van Ghislaine Nuytten veel sterkte toe.

De acteur hamert op zijn Instagrampagina op zijn recht op vrije meningsuiting. Hij krijgt veel steunreacties. "Trek het je niet aan", klinkt het. "Groot gelijk!"

https://www.instagram.com/p/CY9Mlz2oI57/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.