Interview Peter Van de Veire geeft meer uitleg waarom hij besliste om te stoppen bij MNM: “Wilde dat moment absoluut voor zijn”
WVDS

Peter Van de Veire was één van de krachten die in alle stilte de gloednieuwe radiozender MNM mee oprichtte. De radiopresentator gaf de aftrap van MNM met ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’. En na dertien jaar is het mooi geweest en wil hij in schoonheid afscheid nemen van zijn luisteraars.   

Wat heeft de doorslag gegeven om te stoppen bij MNM? “Het klinkt cliché misschien, maar als je al dertien jaar voor eenzelfde radiostation werkt waarvoor je al heel veel hoofdstukken geschreven heb. En je ziet ook dat er veel jonge, frisse talenten het verhaal verder kunnen schrijven, dan denk ik: ‘Het is goed geweest, het is heel mooi geweest’.”

“Vanaf de start van MNN had ik me al voorgenomen dat ik tien jaar zou blijven en daarna zou stoppen”, vertelt Peter Van de Veire aan Showbizz24.

“Maar in 2019 was het nog zo plezant en dat jaar nam Julie Van den Steen ook afscheid. Even heb ik toen wel gedacht om ook te stoppen, maar mijn bazen waren nog heel enthousiast om met mij verder te gaan en zeiden: ‘We zijn heel tevreden, doe gerust verder’.”

Laatste rit

“Toen Wanne en Kawtar aan boord kwamen wist ik dat dit mijn laatste rit was. En op een gegeven moment moet je beslissen wanneer je concreet wil stoppen, en wilde ik eind dit jaar gewoon stoppen.”

“Maar de mogelijkheid deed zich voor om nog een laatste mooi initiatief te lanceren om alle kijkers te bedanken. In april zal ik in in het Sportpaleis met ‘De Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show’ afscheid nemen van MNM.”

“Ik wilde ook absoluut het moment voor zijn dat iemand op mijn schouder zou komen tikken en zeggen: ‘Het stopt’. Dat leek me echt een horrorscenario.”

Trots op MNM

Je hebt de radiozender mee opgestart. Hoe trots ben je op wat er geworden is van MNM? “Ik ben daar heel trots op, maar ik heb dat niet alleen gedaan, voor alle duidelijkheid. Ik ben vooral trots dat ik heb mogen meewerken aan een radiostation dat in het begin heel moeilijk zijn weg vond, dat was niet evident.”

“We zijn toen ook te snel moeten opstarten waardoor we eigenlijk pas op het moment dat we op antenne kwamen op zoek konden gaan naar onze identiteit.”

“De kentering is er volgens mij gekomen toen we begonnen zijn met Marathonradio. Het idee was om een wereldrecord te vestigen en we hebben daar een heel maatschappelijk relevante actie rond studenten aan gekoppeld.” 

Betekenisvolle ‘More’

“Vanaf dat moment was duidelijk waarvoor MNM staat: Music and More. En de ‘More’ werd toen concreet ingevuld. Bij alles wat we doen wordt de muziek overgoten met een saus van heel concrete maatschappelijk thema’s.”

“We zijn daar doorheen de jaren goed in geslaagd. Denk maar aan projecten zoals Marathonradio, De strafste school, De Warmste Week, we hebben onlangs nog een bos geplant. We hebben heel vaak de connectie opgezocht met het publiek om hun verhaal kwijt te kunnen. Generation M is daar een mooi voorbeeld van.”

Registreer je vandaag nog

Vanaf vandaag iedereen zich registreren door te klikken op de Enorme Bol in de MNM-app of hier. Op die manier blijf je op de hoogte van al het nieuws over het event, tickets en veel meer…

Meer nieuws

Meer nieuws

.