Pascale Naessens openhartig: “Jaren mee gesukkeld en heb me lang ellendig gevoeld”
PMN
Pascale Naessens openhartig: “Jaren mee gesukkeld en heb me lang ellendig gevoeld”
Foto: Photonews

Pascale Naessens haar nieuwe kookboek ‘Echt Koken’ ligt in de winkel. Pascale is ook erg openhartig. Jarenlang kampte ze met een eetstoornis.

Pascale stond al vroeg op eigen benen. Op haar achttiende begon ze aan modellencarrière. Ze trok vijf jaar de wereld rond. “Op dat moment wist ik eigenlijk niet wat ik wou. Reizen was mijn manier om letterlijk en figuurlijk uit te vliegen”, blikt ze terug in TV-Story.

“Dat leven was keihard, maar ik had die periode niet willen missen. Ik heb geleerd om voor mezelf te zorgen en ik verdiende goed. Pas op, ik heb ook vaak gehuild. Ik leefde alleen en voelde me heel klein tussen al die mooie meisjes.”

Pascale kreeg ook te kampen met eetstoornis. “Dat ik jaren gesukkeld heb met eetstoornissen, is niet de schuld van de modellenwereld. Het is complexer dan dat”, gaat ze verder. 

“Daarvan verlost geraken was een moeilijke puzzel die ik zelf heb moeten oplossen. Dat vergde moed en ik heb me heel ellendig gevoeld. Maar de weg die ik heb afgelegd, bewijst dat je iets negatiefs kunt ombuigen naar iets positiefs."

"Ik heb heel veel geleerd uit die periode. Dat bepaalt mee hoe ik nu in het leven sta en het ligt aan de basis van hoe ik nu eet.”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.