Oumi Rayane beleeft vreselijk weekend na aardbeving in Marokko: “Zij hebben het niet gehaald”
PMN
Oumi Rayane beleeft vreselijk weekend na aardbeving in Marokko: “Zij hebben het niet gehaald”
Foto: Photo News

Marokko is getroffen door een heel zware aardbeving. Er zijn nu al 2.122 doden geteld, maar veel slachtoffers liggen nog onder het puin.

Oumi Rayane (23) is hard getroffen door het nieuws. Marokko is haar tweede thuisland.

Het waren voor de echtgenote van Remco Evenepoel al stresserende dagen. Net nu zijn haar grootouders langs vaders kant op vakantie in Marokko.

Haar grootouders hebben net buiten Marrakesh een groot vakantiehuis en voelden ook de zware aardbeving. “Ze werden ‘s nacht bruusk wakker geschud”, licht Oumi toe in Het Laatste Nieuws.

“Het epicentrum was vlakbij. Gelukkig waren ze oké, maar ze hadden de daver op het lijf, die mensen zijn in de tachtig.”

“Ze hebben de hele nacht buiten geslapen. Zelfde verhaal voor de ouders van mijn mama, die permanent in Marrakesh wonen.”

Het epicentrum was vlakbij waar mijn grootouders verblijven. Gelukkig waren ze oké, maar ze hadden de daver op het lijf, die mensen zijn in de tachtig

Gelukkig heeft Oumi geen vrienden of familie verloren door de aardbeving. Al kent ze mensen die de aardbeving niet hebben overleefd.

Reddingswerkers hebben er de grootste moeite om tot in de kleine dorpjes in de bergen te raken. “Die mensen hebben al niet veel, maar als dan nog je huis of partner wegvalt, dat hou je niet voor mogelijk.”

“Op zulke momenten relativeer je gewoon ook je eigen issues. Er zijn duizenden Marokkanen die na dit weekend niets meer hebben. Dat doet pijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.