Opnieuw hoge temperaturen op komst: Vier verrassende tips om beter te slapen tijdens een hittegolf
COS
Opnieuw hoge temperaturen op komst: Vier verrassende tips om beter te slapen tijdens een hittegolf
Foto: Unsplash

We hebben net een hittegolf achter de rug of de volgende lijkt al voor de deur te staan. Vanaf volgend weekend lijken we de kaap van 30 graden weer te zullen bereiken.

Warme temperaturen zijn fijn tot je 's avonds onder de wol moet kruipen en de slaap maar niet kan vatten omwille van de hitte. Je lichaamstemperatuur moet immers dallen om in slaap te vallen. Wij geven je alvast enkele tips om de warme temperaturen 's nachts te trotseren.

Het klinkt misschien vreemd, maar iets warms drinken voor het slapen kan hulp bieden. Dat zegt Good to Know naar aanleiding van een studie van de Universiteit van Ottowa. Een warm drankje helpt je zweten, wat voor afkoeling van je lichaam zorgt.

Een koude douche kan even voor afkoeling zorgen, maar zal een averechts effect hebben wanneer je gaa slapen. Beter is een lauwe douche nemen om je lichaamstemperatuur af te koelen. Wel kan je volgens slaapexpert Martin Seeley je polsen onder koud water steken. Dat koelt je lichaam wel af.

Zorg voor voldoende ventilatie in de slaapkamer. Een ventilator kan voor een goede luchtcirculatie zorgen. De ventilator plaats je het best aan het einde van je bed, zodat je voeten afgekoeld worden, of op je nachtkastje. Een zakje ijs voor de ventilator plaatsen kan voor nóg meer afkoeling zorgen.

Koele voeten zouden een goede nachtrust kunnen verzekeren. Het is belangrijk je voeten buiten het dekbad te laten. Om je voeten te koelen kan je je sokken volgens New York Times in de koelkast leggen. Door je voeten af te koelen, verlaag je je hele lichaamstemperatuur.

Meer nieuws

Meer nieuws

.