Ongeneeslijk zieke Tore Sercu, zoon van Mathias Sercu, heeft erg emotioneel besluit genomen
COS
Ongeneeslijk zieke Tore Sercu, zoon van Mathias Sercu, heeft erg emotioneel besluit genomen
Foto: Instagram @matsercu

Tore Sercu is de zoon van acteur Mathias Sercu. Twee jaar geleden werd op Moederdag een agressieve vorm van kanker ontdekt bij Tore.

In mei 2021 kreeg Tore Sercu op Moederdag de diagnose van ongeneeslijke kanker. Hij zit in een palliatief zorgtraject met wekelijkse immunotherapiesessies. Tore zal niet meer genezen, maar de therapie kan de ziekte wel zo lang mogelijk onder controle houden.

Eerder dit jaar ging het weer een stuk beter met Tore. Hij kwam bij 'De Zevende Dag' zelf vertellen over zijn ziekte. Hij was ook weer begonnen met studeren, nadat hij zijn studies industrieel ingenieur elektromechanica omwille van zijn ziekte even op pauze had moeten zetten.

Tore besloot eerder dit jaar opnieuw twee vakken aan de UGent op te nemen. Zo wou hij toch een beetje structuur in zijn leven brengen. Tore heeft nu besloten om te stoppen met zijn studies. Dat vertelt de zoon van Mathias Sercu in De Morgen.

"Na mijn laatste examen werd ik overspoeld door emoties: wat ben ik toch aan het doen? Moet ik me nu echt nog bewijzen? Ik besefte dat die studie op lange termijn geen enkel nut zou hebben", vertelt hij in de krant.

"Vandaag ben ik rustig op zoek naar iets wat mij kan helpen om een dagelijkse structuur te krijgen, maar zonder enige druk. Op dat vlak heb ik nog geen antwoord, en dat is ook oké", aldus Tore Sercu.

Meer nieuws

Meer nieuws

.