Nina Derwael slaat iedereen met verstomming: "Zou zich de ogen uit het hoofd moeten schamen"
COS
Nina Derwael slaat iedereen met verstomming: "Zou zich de ogen uit het hoofd moeten schamen"
Foto: Photonews

Deze week was Nina Derwael te gast in 'Het Huis' van Eric Goens. Natuurlijk kwam de turncarrière van de olympische kampioene uitvoerig ter sprake.

Ook de turninkomsten van Nina Derwael werden besproken. Veel competities brachten heel weinig of zelfs amper een drankbonnetje op. Eric Goens heeft al het prijzengeld van Nina samengeteld: 50.166 euro. "Na de passage van de Belgische fiscus 2500 euro netto per jaar."

Van de Vlaamse Federatie heeft Nina ook recht op een verloning. Die bedraagt 1200 euro per maand. Zelfs na Olympisch goud. "De contracten van Sport Vlaanderen staan niet op prestatie, maar op diploma. Ik heb mijn middelbaar diploma, maar nog geen hoger diploma", legt Nina uit.

Nina's liefde voor het turnen is duidelijk groot. Fans vinden het absoluut niet kunnen dat Nina zo weinig aan het turnen verdiend. "Topsporters die loon krijgen naar diploma en niet naar prestaties in de sport... wie verzint het", klinkt het vol ongeloof. "Een echte schande", vindt iemand.

"Ik was stomverbaasd van die prijzen. Ik wist dat het weinig was, maar zo weinig... Hallucinant. Nina verdient een pak meer", klinkt het. "Als je topsport beoefent, dan zou dit op hoog niveau goed beloond moeten worden. Zo'n Federatie zou zich de ogen uit het hoofd moeten schamen."

https://www.instagram.com/reel/Cm9RqW8vJ1R/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.