Nina Derwael maakt zich opvallende bedenking: "Ik ben de pandemie wel dankbaar"
COS
Nina Derwael maakt zich opvallende bedenking: "Ik ben de pandemie wel dankbaar"
Foto: Photonews

Nina Derwael gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Belgische turnster die goud behaalde op de Olympische Spelen. De Limburgse is de beste gymnaste ter wereld op de brug met ongelijke leggers.

De Olympische Spelen zouden normaal in de zomer van 2020 hebben plaatsgevonden. Door de coronapandemie werden ze echter een jaar uitgesteld. Misschien maar goed ook voor Nina Derwael, want ze weet niet of ze die gouden medaille behaald zou hebben in 2020.

"Ik denk dat ik de pandemie wel een beetje dankbaar ben", zegt Nina bij 'De 10 Meest Gegoogelde Vragen' van Qmusic. "Ik weet nog, toen het januari 2020 werd, dat ik echt ben gaan flippen in mijn hoofd. Ik ben altijd redelijk zelfzeker geweest en toen had ik echt iets van: nu moet het."

De stress nam meteen de bovenhand voor de gymnaste. Maar ook fysiek ging het niet goed met haar. "Ik begon ook last te krijgen aan mijn schouder, ik kon niet heel veel doen. Ik dacht echt: dit komt niet goed. Dat gaat niet lukken. Het is nu dat het moet gebeuren, want binnen vier jaar is het te laat."

De wereld kon natuurlijk niet op pauze gezet worden, maar: "Uiteindelijk is dat wel een beetje gebeurd", zegt Nina. "Ik denk dat ik dat extra jaar wel goed heb kunnen gebruiken om tot rust te komen en mijn gedachten op orde te zetten en minder het gevoel te hebben van 'nu moet het'."

Meer nieuws

Meer nieuws

.