Interview Nieuwe film ‘Ritueel’ meer dan de moeite om te gaan kijken: “Die scènes maken de film spectaculair”
WVDS

De nieuwe film van Hans Herbots ‘Ritueel’ zal vanaf 7 september te zien zijn in de bioscoop. Tijdens de première stalen de kinderen van Hans Herbots en Lien Van de Kelder de show. Jeanne en Victor mochten hun vader een gouden ster geven. 

Geert Van Rampelberg speelt in de misdaadthriller Nick Cafmeyer, één van de hoofdrollen. “Ik kom in deze film te hulp bij het onderzoek dat Kiki aan het voeren is. Een rol gespeeld door Marie Vinck”, vertelt hij aan onze reporter.

“We hadden nog nooit samen gespeeld in een film, wel al samen theater gemaakt. Marie is een ongelooflijke actrice en intelligente, boeiende vrouw. Alleen maar complimenten. De uitdagingen voor deze film lagen vooral bij Marie Vinck.”

De film ‘Ritueel’ is een verfilming van een Engels boek van Mo Hayder. Hans Herbots de regisseur van de film heeft wel het scenario aangepast naar een verhaal dat zich in Brussel afspeeld en heeft er ook een stukje geschiedenis van ons Belgisch koloniaal verleden in verweven.

Het hoofdpersonage Marie Vinck is een duikster. En dat moest zo realistisch mogelijk in beeld worden gebracht. “We hebben heel hard gewerkt op de duik scènes”, vertelt regisseur Hans Herbots. 

“De acteurs hebben dan ook een diep water opleiding gehad om met de juiste apparatuur te kunnen werken. Die scènes hebben heel veel moeite gekost, maar maken de film ook heel spectaculair.”

“Ritueel is een heel spannende film met veel entertainment en waar je continue mee meeleeft met het hoofdpersonage. Zeker de moeite om naar de cinema te komen”, besluit Hans Herbots.

Bekijk de video hieronder voor het gesprek met acteur Geert Van Rampelberg en Hans Herbots.

Meer nieuws

Meer nieuws

.