Nieuw seizoen van 'The Crown' op Netflix wordt bijzonder heftig: 'Grootste uitdaging tot nu toe'
PMN

Netflix heeft de officiële trailer van het langverwachte nieuwe seizoen van The Crown vrijgegeven. In het vijfde seizoen kruipt een gloednieuwe cast in de huid van de Britse koninklijke familie die door Peter Morgan in 2016 gecreëerd is. 
 

Met een nieuw decennium in zicht wordt de Britse koninklijke familie geconfronteerd met mogelijk de grootste uitdaging tot nu toe: een volk dat openlijk vraagtekens zet bij hun rol in het Groot-Brittannië van de jaren ‘90.

Terwijl het 40-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth II (Imelda Staunton) nadert, kijkt ze terug op een regeerperiode die maar liefst negen premiers, de opkomst van massamedia en de ondergang van het Britse Rijk omvat. Echter liggen er nieuwe uitdagingen in het verschiet: de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hong Kong zorgen voor een enorme verschuiving in de internationale orde. Het gaat gepaard met uitdagingen en kansen, terwijl er ondertussen dichter bij huis problemen ontstaan.
 
Scheiding
Prins Charles (Dominic West) zet zijn moeder onder druk om van Diana (Elizabeth Debicki) te mogen scheiden, waardoor er een constitutionele crisis ontstaat. De geruchten en kritieken vanuit de media nemen toe naarmate ze steeds meer gescheiden van elkaar leven. Diana besluit het heft in eigen handen te nemen door haar verhaal naar buiten te brengen en het familieprotocol te verbreken. Ze publiceert een boek dat de publieke steun voor Charles aantast en de eerste problemen bij de Windsors blootlegt. 
 
De spanningen lopen nog verder op als Mohamed Al Fayed (Salim Daw) ten tonele verschijnt. Gedreven door zijn verlangen naar acceptatie door de hogere klasse, zet hij zijn verworven rijkdom en macht in om hem en zijn zoon Dodi (Khalid Abdalla) een plek aan de koninklijke tafel te bezorgen.

Seizoen 5 van 'The Crown' is vanaf 9 november beschikbaar

Meer nieuws

Meer nieuws

.