Natalia erg ontroerd door bericht van Ruth Beeckmans na overlijden Reinhilde Decleir
COS
Natalia erg ontroerd door bericht van Ruth Beeckmans na overlijden Reinhilde Decleir
Foto: GoPlay

Woensdagavond kwam er erg droevig nieuws uit de culturele sector. Actrice Reinhilde Decleir is op 73-jarige leeftijd overleden "volgens eigen wens" na een lange strijd tegen kanker.

Op sociale media reageerden verschillende collega's van Reinhilde Decleir al diep bedroefd op het verlies. Zo deelden Ben Segers, Peter Van de Velde en Sven De Ridder al foto's op Instagram. Ook Niels Destadsbader deelt een mooie foto van Reinhilde op Instagram Stories. "Te vroeg", schrijft hij erbij.

Ruth Beeckmans leerde Reinhilde jaren geleden kennen. "Toen ik 18 was, ontmoette ik je voor het eerst. Je was één van de juryleden bij het ingangsexamen voor dé toneelschool. Ik moest een leeuw spelen en dat vond ik lastig, maar jij kwam met me mee doen", herinnert Ruth zich.

"Aan het einde van de ingangsweek vertelde je me dat je dacht dat ik 'te zacht was voor de harde theaterwereld, maar dat je toch vond dat ik het moest proberen, want dat je de leeuwin in me had gezien'", vervolgt Ruth. "Daar ga ik je altijd dankbaar voor zijn, voor dat geloof. En met mij, zovele anderen, dat is duidelijk."

Ruths mooie anekdote raakt een gevoelige snaar bij haar volgers. "Prachtig! Laat nu je manen maar waaien en brul", reageert Leen Dendievel. "Amai, schat, da's prachtig. You lionesses you", schrijft een ontroerde Natalia. "Wat mooi", vindt ook Lize Feryn.

https://www.instagram.com/p/CcChjxjMupp/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.