Video Musical ‘Singin’ In The Rain’ binnenkort in première: “Je kan soms gaan vliegen op het spektakel”
WVDS

Vrijdag 19 augustus gaat de gloednieuwe musical Singin’ In The Rain in première. De regie is in handen van Bruno Van Heystraeten en de cast bevat alleen maar toppers uit het vak, zoals Michiel De Meyer, Hilde Van Wesepoel, Daphne Wellens en Nordin De Moor.

Onlangs werd een open repetitie gehouden aan het prachtige Donkmeer in Berlare. Showbizz24 ging een kijkje nemen. We konden enkele acteurs spreken en vroegen hen hoe het gaat met de voorbereidingen.

Het verhaal speelt zich af in het swingende Hollywood van de jaren ’20. Supersterren van de stomme film spelen de ene succesproductie na de andere. Totdat de geluidsfilm z’n intrede doet. 

De live musicalbewerking van de film is dan ook een feest voor het oog en het oor. Het decor is zo immens dat er zelfs een oldtimer op rond kan rijden;

“Ik wilde deze rol kei graag spelen, hij stond sowieso op mijn lijstje”, zegt Michiel De Meyer die de hoofdrol speelt als Don Lockwood. “Alleen al voor alle choreografieën die erin zitten. Door het zien van die film, heb ik beslist dat ik musical wou studeren.”

Daphne Wellens vindt het fantastisch om in zo’n enorm decor te kunnen spelen. “Je kan soms gaan vliegen op het spektakel dat gemaakt wordt door de creatives”, zegt ze aan Showbizz24. “En dan is het aan ons om de personages zo goed mogelijk vorm te geven.”

Nordin De Moor speelt binnenkort de rol van Willy Wonka in ‘Charlie and the Chocolate Factory’. En speelt in dit grote spektakel in de rol van Cosmo Brown. “Cosmo is een goede kerel die houdt van grappen en grollen. Ik hoop dat het publiek heel veel sympathie heeft voor die man.”

Hilde Van Wesepoel weet waarom de mensen naar ‘Singin’ In the Rain’ moeten komen kijken. “Het is één groot spektakel, een totaalbeeld, een prachtig decor met prachtig kostuums, … En vooral: het is een feel good-musical en ik denk dat we dat met z’n allen wel eens nodig hebben”, klinkt het.

Op dit ogenblik zijn er ruim 18 000 tickets verkocht. Maar wil jij er ook bij zijn, ga dan snel naar deze link

Bekijk de volledige reportage van ‘Singin’ In The Rain’ via onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.