Moeder van Evi Hanssen, die ongeneeslijke kanker heeft, neemt drastisch besluit
COS
Moeder van Evi Hanssen, die ongeneeslijke kanker heeft, neemt drastisch besluit
Foto: GoPlay

Evi Hanssen lanceerde deze week een bijzondere podcast: 'Afscheidstournee van mijn moeder'. Die maakt ze samen met Arlette Jacobs, haar moeder die kanker heeft.

Evi Hanssen en moeder Arlette Jacobs namen donderdag plaats aan de tafel van Gert Verhulst in 'De Tafel van Vier' op Play4. Arlette vertelde er dat ze het taboe rond sterven en ziekte uit de wereld willen helpen en anderen in dezelfde situatie willen helpen.

Arlette kreeg tien jaar geleden al eens borstkanker, maar is vorig jaar hervallen, met uitzaaiingen in botten en lever. Aan tafel voelde ze zich goed, maar daar had ze wel wat voor moeten 'foefelen'. "Ik heb heel de dag geslapen om naar hier te kunnen komen en om er goed uit te zien."

"Bij mijn mama is het zo dat ze af en toe afwisselde met chemopillen, maar die kan ze eigenlijk niet aan", legt Evi uit. "Tot dinsdag was het echt een heel zwak oud vrouwtje. Maar dan is ze op zondag gestopt met die pillen en nu zegt ze dat ze ze toch niet meer gaat nemen. Die pillen maken haar te ziek."

"Ik stop", besluit Arlette dan ook. "Mijn oncoloog weet dat nog niet. Ik ga er maandag naartoe. Ik ga stoppen. Het is veel te zwaar voor mij die chemo. Ik heb liever een vrolijk leven, ik geniet nog graag", aldus Arlette.

Meer nieuws

Meer nieuws

.