Miniserie springt na één dag naar nummer 1 en maakt grote emotionele indruk op Netflix-kijkers
WVDS
Miniserie springt na één dag naar nummer 1 en maakt grote emotionele indruk op Netflix-kijkers
Foto: Netflix

Sinds 10 augustus staat een meeslepende miniserie op Netflix. Een serie die momenteel massaal wordt bekeken. Wij stellen hem graag aan jullie voor.

Het verhaal van de Amerikaanse serie ‘Painkiller’ is gebaseerd op het boek 'PAIN KILLER' van Barry Meier en het New Yorker Magazine-artikel 'The Family That Built an Empire of Pain' van Patrick Radden Keefe. 

'Painkiller' is een gefictionaliseerde hervertelling van gebeurtenissen en is een serie met scripts die de oorsprong en de nasleep van de opioïdencrisis in Amerika onderzoekt. 

De miniserie, die bestaat uit 6 afleveringen, belicht de verhalen van de daders, slachtoffers en waarheidszoekers wiens levens voor altijd zijn veranderd door de uitvinding van OxyContin.

De serie 'Painkiller' is een onderzoek naar misdaad, aansprakelijkheid en de systemen die honderdduizenden Amerikanen herhaaldelijk in de steek hebben gelaten. 

Enkele rake uitspraken uit de trailer duiden op de ernst van het hele verhaal. “Je kocht die auto door de dood van een 16-jarig meisje” of “Hoe kan een geneesmiddel dat legaal voorgeschreven wordt, zoveel mensen doden?”.

“Het doodt niet alleen mensen, het vernietigt ook hun families en vrienden.”

Executive produced door Eric Newman, Pete Berg, Alex Gibney en showrunners en makers Micah Fitzerman-Blue & Noah Harpster. 

In de hoofdrollen zie je Uzo Aduba, Matthew Broderick, Taylor Kitsch, Dina Shihabi en West Duchovny aan het werk.

Meer nieuws

Meer nieuws

.