Michel Van den Brande uit schokkende bedreigingen: "Ik ga hem de kop inslaan"
COS
Michel Van den Brande uit schokkende bedreigingen: "Ik ga hem de kop inslaan"
Foto: Photo News

Michel Van den Brande is woedend. Enkele weken geleden raakte bekend dat Michels bedrijf slachtoffer is geworden van een oplichter. Een werknemer stak honderdduizenden euro's in eigen zak.

Michel Van den Brande vertelde eerder deze maand dat F.M. begin dit jaar in dienst werd genomen als boekhouder. Enkele maanden geleden merkte Michel dat zijn bedrijf plots veel minder omzet draaide. Hij moest al auto's verkopen en moest geld lenen bij zijn zoon. 

Dat F.M. nog vrij rondloopt, begrijpt Michel niet. Hij is immers al een paar keer veroordeeld wegens oplichting. Er werd een strafzaak opgestart, maar dat gaat volgens Michel allemaal niet snel genoeg. Hij onthulde op Facebook de identiteit en het adres van de man en uitte niet mis te verstane bedreigingen.

"Eh vuile rotte hond! Rotte oplichter! Nu gaat ge eraan!", klonk het in een Facebook-bericht. "Nu verklaar ik u vogelvrij! Het gerecht heeft u al veroordeeld voor drie jaar effectief! Maar ja, is niet dringend. Als het aan mij ligt, gaat ge niet lang meer rondlopen. Ge zou voor minder het recht in eigen handen nemen", schreef Michel nog.

Het bericht werd snel verwijderd door Facebook en ook Michels account werd een tijdje opgeschort. Michel neemt geen woord terug. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik ben er intussen achtergekomen dat hij ook mijn tweede bedrijf, K. Tribunes, heeft opgelicht. En ondertussen doet het gerecht niets", zegt Michel.

"Ik ben het echt beu. Als ze hem niet oppakken, neem ik het recht wel in eigen handen. Die gast moet er gewoon aan. Ik ben gisteren al bij hem thuis geweest, maar alleen zijn vrouw was er. Mijn hamer ligt gereed in mijn auto, ik ga hem de kop inslaan. Dat meen ik", aldus Michel in de krant.

Meer nieuws

Meer nieuws

.