Michel Hennipman uit 'Big Brother' verzet zich tegen coronamaatregel: "Laat regering maar met andere opties komen"
COS
Michel Hennipman uit 'Big Brother' verzet zich tegen coronamaatregel: "Laat regering maar met andere opties komen"
Foto: Big Brother

Michel Hennipman sneuvelde vorig jaar net voor de finale van 'Big Brother'. De Nederlander werd vierde.

Michel Hennipman sprak zich de afgelopen maanden niet uit over corona en de bijhorende maatregelen, maar wil nu toch iets kwijt over het coronatoegangsbewijs in Nederland. "Dat op basis van vaccinatie ons op een ongerechtvaardigde manier van onze grondrechten en vrijheden berooft", schrijft.

Zelf liet Michel zich vorig jaar vaccineren en is er niet tegen. "Maar de keuze van het wel of niet laten vaccineren moet bij een ieder zelf liggen. Het coronatoegangsbewijs beperkt voornamelijk de bewegingsvrijheid van (jonge) mensen zonder onderliggende ziektes, die weinig risico hebben op een ernstig verloop van Covid-19."

"Laat de regering maar met andere opties komen, dan deze ingrijpende maatregel", besluit hij dan ook. "Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat in een democratie er niet geluisterd gaat worden naar ons als burger. Wij werken niet voor de regering, maar de regering werkt voor ons."

"Laat ik duidelijk zijn dat ik echt voorstander ben om maatregelen te nemen om gebeurtenissen zoals in het verleden te voorkomen. Maar dan wel maatregelen die daadwerkelijk effectief blijken", aldus Michel Hennipman.

Meer nieuws

Meer nieuws

.