Met deze tips lukt het jou om je goede voornemens voor het nieuwe jaar vol te houden

door: COS
Mode
Afbeelding bron: Pexels

Op 1 januari beloven we onszelf telkens enkele goede voornemens te vol te houden. Vaak moeten we die na een tijdje al lossen.

Met deze tips van Gaiam zal het dit jaar wél lukken om die goede voornemens te blijven volhouden:

1. Wees realistisch. Een onbereikbaar doel stellen zoals nooit meer je favoriete snack eten houd je niet vol. Stel daarom het doel om het vaker te vermijden.

2. Stippel een plan uit. Hoe ga je jezelf ervan weerhouden die ene snack wél te eten of dat uurtje sporten toch te skippen? Denk vooraf na hoe je je ‘slecht gedrag’ kan vermijden.

3. Praat erover. Houd je voornemen niet voor jezelf. Je omgeving kan je namelijk helpen je doel te bereiken. Nog beter is om iemand te vinden met hetzelfde voornemen zodat je elkaar kan motiveren.

4. Beloon jezelf. Vier je succes tussentijds. Let erop dat je je niet beloont met iets wat in tegenspraak is met de resolutie. Gaat je voornemen over eten, beloon jezelf dan met een nieuw kledingstuk of een uitstapje.

5. Geef niet op. Als je tussendoor je doel wat uit het oog verliest, stop er dan niet mee. Pik de draad weer op en wees geduldig met jezelf. Een nieuwe activiteit heeft 21 dagen nodig om een gewoonte te worden en zes maanden om een deel van je persoonlijkheid te worden.

Tags