Met deze opvallende tips houd jij je aardbeien langer vers
COS
Met deze opvallende tips houd jij je aardbeien langer vers
Foto: Pexels

De zomer is nu echt van start gegaan. Bij een warme zomer denken we meteen aan een frisse fruitsalade. Het liefst met lekkere aardbeien en frambozen.

Aardbeien en frambozen zijn heerlijk in de zomer. Wat jammer is, is dat ze - sneller dan ander fruit - bederven. Wij gingen op onderzoek en verzamelden voor jou de ultieme tips om je aardebeien langer vers te houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat je aardbeien of frambozen niet wast, nadat je ze hebt gekocht. Was het fruit pas wanneer je het daadwerkelijk gaat eten. Vocht is volgens de Kitchen Professor namelijk de grootste vijand van aardbeien; het laat ze sneller bederven.

Aardbeien haal je ook best uit de verpakking waarin je ze gekocht hebt. Leg een velletje keukenrol in een potje en verspreid de aardbeien in één laag. Tussen een tweede laag leg je beter een nieuw velletje keukenrol. Met het deksel erop bewaar je ze in de ijskast. Een glazen pot is nog een beter optie. Zo blijven je aardebeien twee weken of langer vers.

Een ander trucje om je aardbeien langer dan twee weken vers houden, is azijn. Met een azijnbad verwijder je vuil en dood je bacteriën en eventuele schimmelsporen. In een mengsel van één kopje azijn en acht kopjes water laat je de aardbeien volgens de Kitchen Professor drie tot vijf minuten weken. Spoel ze af en laat ze drogen. Bewaar in een bakje met deksel.

Meer nieuws

Meer nieuws

.